Міжнародний день грамотності

2021-09-08

/Files/images/Без названия.jpg

/Files/images/1_nebesna_sotnya/изображение_viber_2021-09-09_10-34-24-801.jpg /Files/images/1_nebesna_sotnya/изображение_viber_2021-09-09_10-34-38-828.jpg/Files/images/1_nebesna_sotnya/изображение_viber_2021-09-09_10-34-24-748.jpg

Міжнародний день грамотності – свято, що відзначається щорічно 8 вересня та символізує досягнення усього людства. Міжнародний день грамотності - один з міжнародних днів, що відзначаються в системі Організації Об’єднаних Націй 8 вересня.

Грамотність - свято для людства, яке досягло вражаючого прогресу в цій галузі, довівши кількість грамотних людей у світі до чотирьох мільярдів. Однак грамотність для всіх - дітей, молоді та дорослих - ще не до кінця досягнута мета. Боротьба з неписьменністю як і раніше залишається завданням величезного масштабу і складності. Незважаючи на помітні успіхи багатьох країн, більше 860 мільйонів дорослих залишаються неписьменними, а більше 100 мільйонів дітей не ходять до школи.

«Шляхів до мовної досконалості безліч. Але всі вони починаються з любові до рідної мови, до майстерного бажання володіти нею і відчуття власної відповідальності за рідну мову», – саме так писали учні 6-х класів в навчальному диктанті до Міжнародного дня грамотності, який відзначається 8 вересня у всьому світі.

Інформаційну хвилинку провела учитель української мови та літератури Кудрик М.П. в 7 класі на тему «8 вересня – Міжнародний день грамотності».

Також у 8 класі було проведено виховну годину на тему "Бути грамотним - модно!

В шкільній бібліотеці весь день діяла виставка «Грамотність – запорука успіху».

За допомогою книг, представлених на виставці, відвідувачі бібліотеки, мали змогу закріпити прості правила правопису слів іншомовного походження та навчитися швидко і правильно користуватися словниками.
Грамотність - свято для людства, яке досягло вражаючого прогресу в цій галузі, довівши кількість грамотних людей у світі до чотирьох мільярдів.

Кiлькiсть переглядiв: 111

Коментарi