ТИЖДЕНЬ ЗАРУБІЖНОЇ ЛІТЕРАТУРИ

2021-05-21

/Files/images/1_nebesna_sotnya/тиждень.jpg

/Files/images/1_nebesna_sotnya/IMG-b05b5b8852a79f2968a9038e2b518c1a-V.jpg/Files/images/1_nebesna_sotnya/IMG-b26bf8135ab91257592e4c4ccd74c60f-V.jpg Світ дивовижний вас вітає!

Всіх тих, хто вдумливо читає,

І тих, хто любить мандрувати

Та прагне більше пізнавати,

Долати знань високі мури

Вас кличе світ літератури!

Мета проведення тижня: розширювати уявлення учнів про предмет «Зарубіжна література», залучати школярів до найкращих досягнень світової літератури; зацікавити позакласними заходами з предмета; систематизувати знання із зарубіжної літератури, розвивати пізнавальний інтерес, читацькі смаки та інтереси; виховувати любов до читання, прищеплювати шанобливе ставлення та повагу до творчості зарубіжних письменників.

Література як один із видів мистецтва покликана збуджувати естетичні по-чуття. Головне — не залишити дитину байдужою, будити її думки і почуття, намагатися створювати такі умови, коли кожен захоче висловитись, а ще краще коли блищатимуть очі, червонітимуть щоки від захоплення чи то думками і вчинками героїв, чи то власними думками.
У ході позакласних заходів є унікальна можливість зацікавлювати дітей не лише програмовим матеріалом, але й надавати їм додаткову інформацію, сприяти формуванню в учнів уявлень про єдність світового літературного, культурного й цивілізаційного процесів. Під час проведення тижня зарубіжної літератури можна поєднувати різні види творчої та пошукової діяльності, розвиваючи в такий спосіб художньо-естетичні смаки, дитячу винахідливість та кмітливість. Протягом нього діти отримають змогу торкнутися найвизначніших перлин світового літературного мистецтва.
«Зупинись і подумай! Чи можеш ти жити без літератури? Чи буде повним твоє життя без книги, без поезії, без мистецьких перлин? Доводимо до відома: із сьогоднішнього дня в нашій школі – тиждень зарубіжної літератури». Таким оголошенням розпочався в Тарашанській ЗОШ І-ІІІ ступенів вищезгаданий предметний тиждень, що проходив з 17.05 по 21.05.2021 р. і був організований вчителем зарубіжної літератури Бужак А.Є. Цікаві вікторини, конкурси, змагання, виставки дали змогу виявити найактивніших читачів та шанувальників красного письменства, розширили дитячий кругозір, відкрили нові літературні таємниці.

Кiлькiсть переглядiв: 78

Коментарi