Андріївські вечорниці

2015-12-11

/Files/images/andrvechornits/PC112259.JPG

Усім відомо, що з давніх-давен наша Україна славиться величними традиційними святами й обрядами. Кожен, хто не черствіє душею, хто сповнений любові та доброти до української спадщини, повертається до звичаїв свого народу. Багато свят шанували наші пращури. Одним iз таких є велике зимове свято, особливо важливе для молоді — день Андрія, що святкується 13 грудня i вважається днем пам'яті мученицької смерті одного iз дванадцяти апостолів Христових — Андрія Первозванного.

Саме з цієї нагоди у Тарашанської ЗОШ І-ІІІ ступенів напередодні свята, а саме 11 грудня, учнями 6 класу під керівництвом класного керівника Волошенюк Л.І. було відтворено Андріївські вечорниці. Перед глядачами ожили традиційні у цей день ігри і забави нашого народу: гадання на чоботях, тарілках, дровах, вінку та варениках, веселі українські пісні та запальні танці. Завдяки життєрадісним парубкам та дівчатам перед усіма ожили невмирущі скарби нашої нації – традиції та обряди. Тепер головне, щоб вони і надалі не пішли у забуття.

Міцний наш рід, жива у ньому пам’ять про минуле. Тож бережімо цю прекрасну невичерпну скарбницю. У ній розум, кмітливість, гумор, надія і світло завтрашнього дня. Хай у нас завжди живим вогником світяться обереги пам’яті!

/Files/images/andrvechornits/PC112263.JPG

/Files/images/andrvechornits/PC112260.JPG

/Files/images/andrvechornits/PC112266.JPG

/Files/images/andrvechornits/PC112267.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 111

Коментарi